Fast ejendom

Advokatfirmaet Bjarne Lund Jørgensen

Køb af fast ejendom

At købe fast ejendom er en stor beslutning - særligt for førstegangskøbere.

Ved køb af fast ejendom er det som køber vigtigt at huske på, at ejendomsmægleren er sælgerens rådgiver. Som køber står du derfor ofte på egen hånd. Det er derfor vigtigt, at du i købsaftalen får tilføjet et advokatforbehold. Et sådant forbehold er købers mulighed for en fortrydelsesret uden omkostninger til sælgeren eller ejendomsmægleren. Hvis du derimod ønsker at træde tilbage fra aftalen, uden der er indsat et advokatforbehold, koster det derimod 1 % af købesummen. For en ejendom til kr. 2.000.000 vil det være lig med kr. 20.000, du som køber skal betale til sælgeren.

Et advokatforbehold kan lyde således:

"Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at købers advokat kan godkende aftalen i sin helhed."

Med os i hånden får du en rådgiver, der har mange års erfaring med rådgivning til købere af fast ejendom. Vi kan hjælpe dig med redegøre for indholdet af de mange fremmede udtryk i forbindelse med købet samt hjælpe dig med at vurdere, om der er noget i købsaftalen, du skal være særligt opmærksom på. Vi kan derudover bistå dig i forhandlingen vedrørende prisen på din nye bolig. Vi er din rådgiver, og vi har ikke samarbejder med bestemte banker, forsikringsselskaber eller ejendomsmæglere. Du kan derfor være sikker på, at vi sikrer dig den bedste uafhængige rådgivning.

Når købsaftalen er underskrevet, vil vi indkalde dig til et møde, hvor vi sammen gennemgår handelen samt alle tilhørende dokumenter, herunder købsaftalen, tilstandsrapporten, eventuelle servitutter samt tingbogsattesten. Såfremt handelen ikke umiddelbart kan godkendes, vil vi skrive vores forbehold herom til ejendomsmægleren.

I forbindelse med købet kan vi desuden også rådgive dig om private anliggender vedrørende købet. Køber du hus sammen med din ugifte samlever, kan det eksempelvis være en god idé samtidigt at oprette testamente samt samejeoverenskomst.

Prisen for juridisk rådgivning er kr. 6.200 inkl. moms, såfremt sælger benytter sig af ejendomsmægler. Foregår købet uden brug af ejendomsmægler er prisen kr. 9.300 inkl. moms.